Nyheder 2014

•  Torben vinder årets sidste torsdagsmatch »
25/9-14: Audi-Torben cruisede sig til sejren i årets sidste torsdagmatch! Og det skete på en dag hvor solen skinnede fra en skyfri himmel. Trods den klare himmel nåede vi kun at spille 14 huller, men omregnet var der en del som var bedre end deres handicap! Med 29 point for de 14 huller tog Torben en sikker sejr hjem - og da han samtidig var "Closest to the pin" med 7,52 m, kunne han sætte 1.6 millioner US$ ind på kontoen! Ikke underligt han kører i Audi!
Dermed overhalede Torben både Jakob (Kia) og John (Audi) - begge med 28 point - foran tre spillere (Berlingo?) i 27 point. Ja, faktisk satte Jesper Critroën’en nærmest i bakgear, med 3 streger på de sidste tre huller.

Andenpladsen til Jakob betød at han brød 25 mill. US$ i indtjening i år - det bedste resultat siden Robin i 2008 vandt ranglisten med hele 27.882.500 US$. Det var dengan vi spillede med mulligan!
På trods af næsten 1,5 mill. ned til Karsten på andenpladsen på Money List, så er jeg sikker på vi får en hyggelig og tæt match ved afslutningen den 11. oktober. Med 10 millioner i præmiesum kan alt ske! Og når der så samtidig i "Closest to the Pin" og "Longest Drive" er hele 9 x 600.000 US$ i spil kan det blive endog meget spændende!
Generelt synes jeg vi har haft god tilslutning i år og indtil nu er der i InnGolf regi spillet 520 runder! I gennemsnit har vi været over 15 deltagere pr. gang - ikke dårligt. Samlet over de 33 torsdage er der kun faldet 2,1 mm regn! Torsdag må være den absolut mest regnfattige ugedag over året! Eller skyldes det perfekt matchledelse?
Tak for i år drenge - vi ses til THE FINAL!!!
Jakob

Deres udsendte på Gleneagles

•  Carsten Dahl vinder igen »
25/9-14: I dette Ryder Cup måtte Karsten Valeur udgå med en skade og da Jakob og Henning Vestergård var til det rigtige Ryder Cup i Skotland, kunne Carsten uden den store modstand hente sin tredje sejr i år!
Åbenbart er Carsten lige nu i storform, for han vandt også sidste uges turnering. Desværre et lidt sent tidspunkt at toppe på i forhold til diverse ranglister, men han kan blive en svær outsider i Tyrkiet!
Med Karstens "no return" skete der ikke de store forskydninger i toppen af ranglisterne, for det var - undskyld udtrykket - sekundære spillere der i denne turnering scorede bedst. Således er Jakob stadig i top på alle lister og det tegner til at blive en spændende afslutning (for Jakob og Karsten), når The InnGolf Final spilles den 11. oktober!
I konkurrencen "Closest to the pin" scorede John lidt håndører ved at lægge bolden ind til kun 5,34 meter fra flaget.
Jakob

•  Carsten Dahl i den pink førertrøje »
19/9-14: Vi er nu kommet ind i sæsonens playoffs, hvor det ikke længere er muligt at spille en hel runde inden solen går ned... På trods af et ualmindeligt flot vejr, så kom vi heller ikke helt rundt i dag - 16 huller blev det til.
Eneste som lyste op i skumringen var Carsten Dahls polo og også ved den efterfølgende sammenkomst i klubhuset, var Carsten i førertrøjen! Ikke mindre end 36 point blev det til over de 16 spillede huller - godt gået Carsten!
På andenpladsen kom en række spillere, alle med 31 point, så igen trak Robin det længste strå!
Dagens resultat betød at alt nu er "ved det gode gamle" - Jakob fører på alle de lister, hvor det ikke er svineheld at toppe! Scenen er i næste uge overladt til Karsten Valeur, da Jakob har kvalificeret sig til at deltage i Ryder Cup - som tilskuer!
Det fremgik tydeligt på putteranglisten, at greens var priklede, mange korte puts blev misset og hele 4 spillere fik på trods af tiden på året noteret dagens antal putts som blandt deres dårligste.
Kun to spillere kom på green på hul 5 Skoven. Valeurs blev vurderet til 13,75 meter - i bolden efter kom Jens og målte afstanden til sin bold til 13,40 meter!
Jakob

•  Torben vandt over 16 huller »
11/9-14: Så gik den ikke længere! For første gang siden foråret blev vi nødt stoppe før tiden og dagens turnering gik over kun 16 huller. På trods af to manglende huller scorede Torben suverænt 38 point og tog førstepladsen foran en godt kæmpende Thorkild. Sidstnævnte havde over sine 18 huller hele 40 point, men måtte afgive 6 point på hul 17 og 18!
Da Jakob på dagens runde var helt væk (dårlig ryg) - var det nærmest et tá-selv bord for Karsten Valeur, som nu fører pointlisten. På money-listen er Jakob dog stadig i front, men spændingen fortættes inden the Tour Final.
Ole Malmskov scorede med dental præcision dagens "closest to the pin" - også målet var ned på 3. decimal = 2,915 meter fra kanten af hullet til forkant bold! Olé siger vi bare!
Dagens runde var præget af en del afbud - Martin og Bo er langtidsskadede, medens Hans Martin og Robin er arbejdsramt! Vi ønsker god bedring til alle.
Jakob

Robin vinder Tour-pokalen på klubbens første udenlandstur

• Tysklandsturen blev en succes »
6/9-14: Årets anden udenbystur gik udenlands! - og for nogle var der tale om både træningslejr, 2 x aftenhygge, samt konkurrencegolf på højt plan. For andre var det mere noget med at sove over sig, 1 x aftenhygge og en kamp for overlevelse...
Vi mødtes alle lørdag morgen tidlig uden for klubhuset i Bad Bramstadt - som altid i Tyskland, så er alt lukket i weekenden indtil omkring kl. 10, så der blev ikke tid til meget klubliv inden starten kl. 8.30.
Om formiddagen blev der spillet best ball og alle havde dermed et indtryk af banen inden eftermiddagens vigtige singler.
Vinder af formiddagens runde blev noget overraskende Jan og Jesper, der også var bedst til at drikke aftenen forinden! Med hele 47 point distancerede de Valeur og Malmskov med 3 point (og 8 genstande)!
I eftermiddagens singler blev Robin bedst med hele 39 point, foran seniorlandsholdspilleren Erik M. Pedersen med 34 point. Samme score havde Bo også, men måtte nøjes med 3.-pladsen, da han ikke er på landsholdet! Erik spillede formiddagens runde i snemand-kostume (det gør man åbenbart på landsholdet!).
Jesper måtte sande at det er svært både at vinde øldrikning, best ball og single (uden makker), så for ham blev det eftermiddagens runde en katastrofe.
Banen i Bad Bramsted var præget af den megen regn vi har fået den seneste tid - og endnu værre var det at greens netop var proppet og sandet, hviket betød umulige putts og masser af hulkanter! Layoutet var flot, men banens stand var absolut ikke noget at prale af.
Efter en hyggelig aften/nat på Tryp by Wyndham Bad Bramstedt Hotel, hvor der efter middagen blev delt pokaler og præmier ud, skulle vi søndag lidt nord på til Mittelholsteinischer Golf-Club Aukrug.
Igen sovekammerstemning fra morgenstunden - klubben åbnede først kl. 9 - og første boldskulle ud 9.30! Denne bane var en af mine top-10 baner jeg har spillet mht. layout og skøhedsværdi. Alle huller var omkranset af høje træer og mange huller var udfordrende dogleg huller. Igen blev oplevelsen lidt skæmmet af langhårede fairways og proppede huller med masser af groft sand. Morgenduggen forsvandt aldrig, da vinden på grund af de høje træer ikke kunne blæse fugten væk - der var vist heller ikke megen vind?
Da denne runde var uden for InnGolf Tour programmet blev der spillet om hårde cash - og her tog Karsten Valeur halvedelen af puljen efter en runde i 36 point, foran Bo der scorede hele 23 point på bag-ni!!
Præmieoverrækkelsen gav voldsomme problemer, da flere af præmiemodtagerene ikke havde MobilePay eller Swipp!
Igen - på trods af banens dårlige stand, så var denne bane en rigtig god oplevelse - en bane man gerne vil besøge på en tør og varm sommerdag, hvor alt er klippet ned. På flere huller blev der observeret noget langbenet vildt, som man normalt ikke ser på denne tid af året.
Til sidst en stor tak til udenbysudvalget, der har lagt stor energi i at vi alle skulle have en god tur. Udvalget fik en velfortjent applaus under søndagens afsluttende bratwurst.

Vigtige links:
Billeder fra turen - har du flere, så send dem til undertegnede...
MovilePay - fra Danske Bank
Swipp - her fra Nordea, men bruges af 83 banker!
Hilsen Deres udsendte!

Vinder og runner up i selskab med redaktøren!

• Jens Laigaard på gæstevisit »
4/9-14: Det er desværre ikke hver uge vi får besøg af Jens Laigaard, men i dag var han på gæstevisit og udnyttede besøget til at vinde årets sidste superrunde. Jens var storspillende og med sit lange spil er det uden betydning at der kommer en streg fra tid til anden - så scorer man bare på de andre huller!
Robin Thybo lå ellers til at vinde dagens turnering, men en streg på sidste hul betød at han måtte nøjes med en andenplads.
Med nærmest hullet på alle par-3 huller denne dag, måtte man forvente at nogen ville komme tæt på, men det blev ikke tilfældet. Jesper og Hans Martin to sig hver af to huller og Per Nørsten var heldig på Ådalens hul 4. Ingen formåede at komme på green på Ådalens hul 2. I den samlede stilling var Jesper bedst med 2,72 meter på dagens sidste hul - Ådalens hul 9.
Jakob

•  Malmskov gjorde det "bagfra" »
28/8-14: Igen var sommeren vendt tilbage til de regngrønne fairways på Breinholtgård - vi havde høj sol under hele runden. Da der i dag blev spillet fra de bagerste klodser synes disse grønne fairways langt væk og hullerne noget smallere end normalt.
Når der sådan spilles fra back-tee skulle man mene at de mere langtslående spillere ville træde i karakter, men dette var ikke tilfældet. Ole Malmskov, der tidligere i år vandt fra dame-tee viste sig i dag også at være back-tee-specialist! Med en score på 37 point sikrede Ole sig endnu en førsteplads. Ole vandt også Made in Denmark for 14 dage siden og han er på to uger gået fra hcp. 14,9 til 13,0 - flot!
På andenpladsen kom Carsten Dahl med 36 point. Karsten Valeur hentede lidt i forhold Jakob på ranglisterne ved at besætte 3.-pladsen med en score på 34 point.
Lige en lille kuriositet - Martin kunne desværre kun deltage på de første 9 huller, men her scorede han ikke mindre end 21 point, hvilket var nok til ikke at blive sidst! Desuden kunne Martin reguleres ned i handicap, så han igen er under 25.
I konkurrencen nærmest flaget har vi en ny mand i toppen af tabellen, da Børge Heiberg fra 196 meter på Skovens hul 5 sendte bolden ind til kun 65 cm fra hullet. Godt scoret Børge - må vi håbe dette superslag holder sæsonen ud! Næsten synd at matchlederen havde glemt de flotte "Nærmest hullet" kort og Børge måtte notere afstanden på bagsiden af et brugt scorekort! Beklager!

SCOREKOKS!
Igen i denne uge var der koks i scorekortene - synderne var Robin, Bo, Thorkild og Hans Martin. Robin er på dispensation (kunne ikke nænne at degradere ham!), medens både Bo, Thorkild og Hans Martin havde regnet deres point forkert ud. Dette betyder at undertegnede ganske uselvvisk måtte nøjes med 8.-pladsen! Surt - I burde sgu diskes hele bundtet. Fremover taster jeg scores ind - INDEN diverse ranglister opdateres. Nu skal jeg til det igen!
Jakob

Sidste bold putter for par
på 18. green!

• 9 spilleformer i én turnering »
21/8-14: Som noget nyt i InnGolf regi, blev der under årets holdspilsturnering spillet medley - et potpourri over kendte og ukendte spilleformer. Det kræver lidt af deltagerne at omstille sig fra spilleform til spilleform fra hul til hul, men generelt var der stor tilfredshed med at prøve dette. Hvis vi fremover skal benytte denne spilleform, så skal turneringen nok ligge tidligere på året, så alle har mulighed for at komme ind inden mørket sænker sig.
Turneringen blev vundet af Børge Heiberg og Carsten Dahl med en score på 61 slag, hvilket var hele 5 slag bedre end Robin og Thorkild på andenpladsen.
Da Robin samtidig tog sig af "nærmest flaget" blev han dagens money-topscorer og rundede dermed 10 millioner dollars i præmiepenge i år. Han har dog stadig næsten 5 millioner op til Jesper, som indtager fjerdepladsen efter Jakob, Karsten og Jan.
Jakob

• Ole Malmskov viste tænder under Made in Denmark »
14/8-14: For første gang i InnGolf historie blev der spillet Made in Denmark - og på trods af at én af klubbens pt. stærkeste spillere havde valgt at spille på det amerikanske kontinent, så blev der spillet god golf!
Ole Malmskov var denne dag i storform og med hele 42 point vandt han sikkert med hele 4 point ned til en godt kæmpende Karsten Valeur.
Nærmest flaget blev vundet af Torben Jacobsen med 6,69 meter - et lille økonomisk plaster på såret for at slutte først uden for præmierækken...
Jakob

• Jakob vinder sin fjerde Major i år »
7/8-14: Et fyldigere referat kommer senere! Det kom så ikke!!
Jakob

• Robin Thybo is back! »
31/7-14: I et næsten fuldt felt på 18 deltagere kæmpede Robin Thybo sig for første gang i år frem til sejr på InnGolf Tour.
Med 37 point henviste Robin Morten til andenpladsen og et hav af spillere i 33 point, som måtte tage deres placering efter handicaporden.
Nærmest flaget blev vundet med 5,08 meter af Børge Heiberg, som havde en sjælden opblomstring på sløjfen Skoven.
Dagens resultat gav ikke de store forskydninger på ranglisterne, hvor Jakob - endnu - sidder tungt på de tre mest betydende: Money, point og putts, medens Jesper næsten kun kan frygte en hole in one for at slippe "Closest to the pin".
I næste uge er der igen en Major på programmet - der spilles slagspil og efter Superrunden er der spisning og præmieoverrækkelse. Husk på disse dage spiller alle i grønne poloer!
Jakob

• Jan Hegner vinder ferieturneringen »
24/7-14: Endnu en super hot feriedag er overstået - og InnGolf holder aldrig ferie, hvorfor 7 hærdede spillere mødte op og fik tæsk af Jan Hegner, der med sin flotte sombrero klarede sig bedst i den stegende sol...
På de næste pladser kom Henning Brink og Jesper. Sidstnævnte brokkede sig højlydt over at dagens turnering faldt sammen med både Grøn Koncert og fodbold, men omvendt må vi sige at Jesper er en mand der har prioriteterne i orden!

På grund af den ringe deltagelse, mente vi ikke det var betimeligt også at smide ekstra dollars oven i puljen for nærmest flaget, hvofor vi alle frivilligt afstod fra at ramme green i første slag på Ådalens hul 2.
Fortsat god sommer til alle.
Jakob

• Jakob vinder årets tredje major! »
17/7-14: Det virker som om at Jakob har fået patent på Majors i InnGolf - og tak for det! Med 21 point efter 9 huller troede Jakob sig helt sikker på sejren i årets helt store major - The Open.
Efter en flot start med par på hullerne 5 - 9 synes al konkurrence fejet af vejen. Men Jesper, som var markør for Jakob vidste hvad stillingen var og da han missede et put fra ca. en halv meter på sidste hul gik titlen til Jakob.
Jesper fik også 36 point, men på grund af bla. bla. bla. så måtte han nøjes med en andenplads. Også Bo scorede 36 point, men hans handicap er katastrofalt dårligere end Jespers - så derfor gik 3.-pladsen til mælkedrengen...
Med ni deltagere var der alllerede inden dagens runde spøget en del om hvem der skulle blive dagens sorteper - og jeg kan allerede nu afsløre at det blev Thorkild! På emails var der foreslået at alle de andre donerede 50.000$ til den som blev ni'er, men da det kom til stykket var der ikke mange der ville kaste deres surt optjente dollars i grams! Og da det stod klart at Thorkild havde vundet "nærmest" flaget med sølle 14,45 meter var al medlidenhed borte.
Det blev en fin dag med høj sol og næsten ingen vind.

Første bold i dagens runde - Morten, Henning og John.

Det må siges at Jakob fik det maksimale ud af den ferierende Valeurs fravær - han topper nu alle ranglister (på nær nærmest flaget). Som den første i år rundede han 100 point og kan med lidt held i næste uge runde 20 mill. US$ i indtjening i år. Ærgeligt det kun er papirpenge!
Med The Open blev der introdceret nye "nærmest hullet" kort - venligst sponsoreret af EsaTryk. Nu har vi kort til de næste 4-5 år, så tak for det!
Jakob

• Den store grønne John Deere billigt til salg »
10/7-14: På årets absolut varmeste InnGolf-dag med temperaturer op til 31 grader, var der ingen der drømte sig til varmere jimmelstrøg - en kold fadbamse på terrassen var nok det de fleste tænkte på medens de sled sig rundt på de grønne fairways.
Med kun 10 spillere til start var det store spørgsmål - hvem der skulle blive sorteper og kun opnå de sølle 50.000 US$ for blot at stille op i varmen? Nitten trak Henning og Henning!
Medens alle kigge nedad i tabellen - kunne Erik kigge op! Og som en af de første i klubhuset kunne han sætte en tidlig milepæl for dagens score med 33 point. Det skulle senere vise sig at være nok til sejren efterhånden som konkurrenterne kom storsvedende - og tørstige - i klubhuset.
Morten Clausen er ved at finde sidste års storspil frem og kunne med 32 point sætte sig på andenpladsen, med Jakob, Jan og Poul på de næste pladser - alle i 31 point, men med Jakob med bedste handicap.
I konkurrencen nærmest flaget skubbede John lige akkurat sin bold ind på green (Skovens hul 5) - og med 10,27 meter var han ikke til at slå. Godt gået John!
Næste torsdag spilles der The Open Championship - både denne uges vinder og den forsvarende mester stiller op til start, så der er lagt op til endnu en spøndende dyst. Desuden har Karsten Valeur valgt at gå i træningslejr i Tyrkiet, så han førsteplads på ranglisterne kan være truet! Vi får se!
Jakob

• Jesper Vohs er flyvende »
3/7-14: Ved Greenbrier Classic blev der spillet slagspil - men det kunne ikke stoppe Jesper, der trods en ufrivillig handicapnedsættelse midt på ugen - i dag kunne score en runde i flotte 68 slag (-1) og endnu en regulering af handicap.
Nu er vi kommet så langt hen på sæsonen at de tunge drenge (handicapmæssigt altså) - er begyndt at røre på sig og på de næste pladser kom Carsten Lund og Robin, med henholdsvis 70 og 72 slag. John Sørensen er handicapmæssigt ikke i samme vægtklasse, og måtte derfor overgive 3.-pladsen til Robin trods en flot 72'er.

Jesper letter i baggrunden!

Som altid når der er spisning og superrunde er der også nærmest flaget på alle par-3 huller. Også her viste Jesper sin styrke og han har i år sat sig hårdt på "nærmest hullet"-konkurrencen ved at besætte både 1.- og 2. pladsen i denne konkurrence. I dag blev det dog til beskedne 3,45 meter på slettens hul 4.
Lidt skuffende var det dog at se enkelte deltagere som mødte op i "ikke-grønne" poloer, hvorfor matchledelsen må frem med bødeblokken!
I næste uge spilles den store grønne John Deere Classic - lige nu ser det ud til at blive en esklusiv turnering for de få. Kun 11 spillere er tilmeldt i Doodle! Ferietiden er over os!
Jakob

• Jakob vinder Quicken Loans National i overlegen stil »
26/6-14: Kun lige en hurtig notits for at nævne at Jakob vandt med hele 41 point - utroligt så heldig man kan være så mange gange på en runde!
Nærmest flaget blev vundet af Hans Martin Vestergaard med sølle 1,33 meter.
Næste uge spilles der slagspil, krydret med superrunde og spisning - Vi ses!
Jakob

• Jakob vinder udenbys tour I »
21/6-14: Endelig blev det dagen hvor vi skulle ud og have lidt "luft under vingerne" - og luft det fik vi! Der stod en strid blæst omkring banerne ved Skærbæk Mølle Golfklub. Dagens startede i "træningscentret", med opvarmning i form af kaffe og brød. Lige en enkelt klinik ved Danny Sejer blev det også til inden formiddagens texas scramble kunne gå i gang.
Næsten alle hold scorede godt og kun et enkelt hold kom ikke under par - nemlig undertegnedes!!! Texas scramble blev vundet holdet bestående af Hans Martin, Poul, Jesper og Børge (mistænkeligt at hele udenbyskomiteen var på det hold). Scoren blev flotte 66 slag (-6). Ikke færre end tre kom rundt 67 slag, så her skulle fintælling til. I bedste Inngolf-stil blev det holdet med laveste samlede handicap - og det var Karsten Valeur, Christian Dam, Per og Carsten Lund - så fik Robin smagt sin egen medicin og hans hold måtte nøjes med 3.-pladsen. Til Robins trøst så kan det lige nævnes at Lunds hold gik 5 under par på bag-9 og havde under alle omstændigheder vundet andenpladsen... Tillykke til dem!

I eftermiddagens spændende singler (og sokrates) blev Jakob en sikker udenbys mester med hele 34 point - ét point foran en velspillende Steen Nybo og med Poul på 3.-pladsen i 30 point. Eftermiddagens scores var stærkt påvirket af både blæst og begyndende træthed hos den ældre generation.
Sokrates blev vundet af Pedro Martinez' hold bestående af Morten, Poul, Karsten Valeur - og så Pedro! Samlet scorede de 100 point.

I konkurrencen nærmest flaget og længste drive tog Steen godt for sig af retterne, idet han var nærmest på hul 5 og 8, med henholdsvis 5,60 m og 93 cm. Hul 8 var virkelig flot, da dette hul spilledes i direkte modvind. Også længste drive tog Steen sig af. I den samlede stilling i "Closest to the pin" skar Jesper endnu en bid af scoren ved at levere et drømmeslag på 10. hul til 73 cm fra flaget. Jesper har nu de to bedste scores i denne konkurrence. De øvrige tættest på tog Karsten Valeur og Carsten Lund sig af med henholdsvis 10.08 m (hul 12) og 1,93 m (hul 18).

Dagen blev sluttet af på Hodde Kro, hvor der blev serveret hård dansk bøf med bløde løg! Herefter blev vinderne hyldet og det var tid at komme hjem og se noget 22-mands bold.

Stor tak til udenbyskomiteen for en veltilrettelagt tur og det forholdsvis gode vejr. Også stor tak til Danny Sejer for clinic, morgenbrød og frokostarrangement - et hyggeligt besøg i en hyggelig klub.

Billeder fra turen kan ses her.
Jakob

• Eagle på sidste hul sikrer Valeur sejren »
19/6-14: Karsten Valeur er tilbage på tronen i InnGolf Tour! For femte gang i år vinder suveræne Valeur og er klart i spidsen på Money- og pointlisten. I dagens runde scorede Kartsen 38 point - ikke mindst takket en 5-points eagle på sidste hul (Skoven 9), hvor Karsten holede sit indspil fra ca. 100 meter! Dermed kom han 3 point foran Jesper V. Nielsen som med 35 point tog en sikker 2. plads, men 5 point ned til Steen på 3.-pladsen.

Nærmest flaget gik til Henning Vestergaard, som med 4,72 meter sikrede sig 3 stk. af de eftertragtede InnGolf bolde.
Ikke færre end fire spillere havde fejl i sammentælling og pointudregning på deres scorekort - revisionen betød bl.a. at Carsten Dahl og Jan Hegner fik fratrukket hver 1 point og dermed røg de ned på henholdsvis en 10. og en 6. plads - beklager! Også dagens vinder kan ikke regne, men her var der tale om et mere positivt resultat, for Karsten gik fra 37 til 38 scorede point! Er der klager til turneringsledelsens afgørelser, så kom med dem - og vi kan diskutere evt. diskvalifikation i stedet!
Nu ser vi frem til en spændende tur til det naturskønne Ølgod, hvor der skal spilles en god gang SM-golf. Vi får se hvem der banker hvem!
Jakob

• Thorkild tager titlen »
12/6-14: Årets tredje major - US Open - blev noget overraskende vundet af Thorkild Jensen med en score i flotte 64 slag (netto). Ikke alene var undertegnede noget overrasket over den forvandling Thorkild havde undergået siden sidste uges sidsteplads med sølle 15 point og hele 44 putts. 44 puts - det var jo næsten hvad Thorkild i dagens runde brugte ialt på bag-ni! I dag brugte Thorkild kun 27 putts - en forbedring på 17 slag alene i puttning!
Med sejren røg der godt 2 millioner dejlige papirdollars ind på kontoen og Thorkild rykkede op på en 11. plads på både point- og moneylisten. Disse føres stadig af Karsten Valeur, som på det seneste har virket lidt fraværende på podiet. Måske Valeur trænger til 6-8 ugers ferie, så vi andre kan komme til fadet.

På de næste pladser kom Jan Hegner, der trods et nyt og bedre handicap kunne svinge sig op på en score i netto 68 slag! Erik Petersen havde ellers meldt afbud til denne uges turnering, men efter en uges svingtræning med en fiskestang i Norge meldte han sig klar til ugens store begivenhed. Også Erik - nu med tilnavnet Harry Putter - scorede 68 slag netto og brugte kun 23 putt på runden! Begge scorede de 37 point og forbedrer for en tid deres handicap!

Henning og Ole smiler til fotografen!

Nærmest flaget blev vundet af Jesper V. Nielsen, som kom rigtig tæt på Ådalens hul 2 og med 90 cm er han nu ny mand på "Closest to the pin"-listen!
Dagens runde gik ikke alt for hurtig - nogle skyldte skylden på at vi spillede slagspil, andre på den umulige rough - jeg blev dog fortalt at roughen er blevet klippet ned? Jeg var der ikke slev, men kæmper i stedet med andre facetter af spillet! Desuden var der enkelte som slet ikke opdagede at vi spillede slagspil - de spillede bare!
Næste uge spilles Travelers Championship - netop som jeres allesammens matchleder er ude på rejse! Det bliver spændende at se hvordan I klarer det uden mig! God tur!
Jakob

• Fars dag blev også Jespers dag! »
5/6-14: Fars dag - Grundlovsdag? Nej dagen den 5. juni 2014 blev tilfældigvis Jespers dag! Ikke fordi han spillede kønt, men mere fordi favoritterne faldt fra da det endelig gjaldt! Og jo, 36 point er altid en god vinderscore hos InnGolf = ingen regulering. Ja, det er næsten som ikke at ramme green ved indspil, så får man et put mindre på kontoen.

Stort tillykke til Jesper, der med sejren rykkede op på 5.-pladsen både på point- og Moneylisten. På de efterfølgende pladser kom Jan Hegner (35 p) og Robin Thybo (34 p).
Ellers er der status quo på alle ranglister - Karsten Valeur holder sig i toppen på pointlisten og på moneylisten, medens Jakob tager sig lige så sikkert af putte- og nærmest flaget ranglisterne.

Når der er spisning er der også nærmest flaget på alle par-3 huller og denne gang blev der delt pengepræmier ud på alle 6 par-3 huller. Nogle var dog særdeles billigt til salg. Kun 1 af de 6 "drømmeslag" var inden for 6 meter af pinden! Bedst blev Carsten Lund med et slag til 2,19 m på Ådalens hul 9, hvilket udløste tre bolde ved den efterfølgende spisning og præmieoverrækkelse.
Spisning, er også lig med SUPERrunde og her har Valeur også sat sig tungt på leaderboarded med 40 point for 13 lukkede huller!
Jakob

• Valeur vinder igen igen! »
29/5-14: Kr. Himmelfarts dag havde god tilslutning med hele 17 tilmeldte spillere fordelt på 5 bolde. Vi startede ud allerede kl. 8 om morgenen - mest for at de sidste kunne være inde før eftermiddagskaffen/øllen!

Der er ved at tegne sig en grim udvikling hvor en stabilt spillende Karsten Valeur igen tog sejren. Denne gang med overbevisende 39 point og nu kan nyde sit nye handicap i 14,7 (en forbedring på 0,9). Det var Karstens 4. sejr i år efter 12 spillede runder. Flot! På andenpladsen kom Jens Laigaard med 35 point og herefter var der yderligere tre point ned til Jan Hegner på tredjepladsen.
Resultatet betyder at Karsten er helt suveræn på både point- og moneylisten, hvor Jakob er lige så suveræn på andenpladsen - han måtte dog i dag have hjælp af en "nærmest flaget"-præmie på ekstra 360.000 US$ for ikke at blive hægtet helt af på pengelisten. I øvrigt fører Jakob de to øvrige ranglister i InnGolf: Puttelisten og nærmest flaget! Dagens "gyldne" slag var beskedne 10,36 fra hullet!
Dagens brok: Matchledelsen er noget pikeret over de sene afbud, og at man kommer i sidste øjeblik. Det går kraftigt ud over min opvarmning at jeg sådan skal tage stilling til nye hold mm. lige inden jeg skal ud og brænde banen af - det er måske også derfor det oftest bliver en fuser.
Dagens revision betød at både Robin og Bo fik frataget et enkelt point, medens Jakob fik lagt et ekstra til, så igen blev resultatet ikke helt som det i klubben annoncerede. Værst var det for Robin, som ellers lå på en 3. plads, men med et point mindre gled han ned på en 5. plads - svarende til et tab på US$ 600.000 - synd! :)
Jakob

• Laigaard vinder fra blå »
22/5-14: På årets første rigtig sommerdag blev der spillet fra blå tee og det favoriserede i høj grad de kortslående. Af samme grund blev det derfor til en sikker sejr for Jena Laigaard, som med en score på 37 point satte konkurrenterne på plads.

I nærmest flaget konkurrencen blev der sat ny rekord i at være længst fra flaget. Af dem der var langt fra var Poul Dehn nærmest med 12,42 meter på Ådalens hul 2.
Netop det gode vejr havde lokket mange gæster med i boldene - ikke mindre end 3 gæster havde vi med rundt i det gode vejr!
Jakob

• Jakob i Major-mode »
8/5-14: Årets anden Major - The Players Championship - blev spilles som slagspil på banen Ådalen-Skoven. Kun 13, så 12 og så igen 13 deltagere deltog i denne store begivenhed. De mange til- og afbud gav matchledelsen endnu flere grå hår i hovedet, når holdene skulle sættes helt frem til anden flettetid!
På trods af den stressede optakt lykkedes det Jakob at holde det gråhårede hoved koldt og putteren varm - trods et katastrofalt 9. hul, som kun blev reddet af reglen om en maks score på dobbelt par +1, lykkede det ham at vinde i scoren 73 slag netto (+3). Faktisk var han ikke på green i sit 7. slag på 9. hul!!! Fanden tage alt det vand.
På 2.-pladsen kom Erik Pedersen - også med en score i 73 slag, men med et alderssvarende handicap, så derfor!
Det var så årets anden major-sejr til Jakob og hvem ved - måske bliver han den første i hele verden der tager alle fire i én sæson?
Nærmest flaget gik til en skidt spillende Carsten Lund, som må sande det er svært at svinge og sms'e samtidigt!
Generelt blev der på dagen puttet rigtig flot og mange deltagere havde 30 putts eller færre. Ja, Jesper formåede at komme ned på kun 26 putts!
Trods godt 2 mill. USD for 1.-pladsen kunne Jakob ikke vippe Karsten Valeur af førstepladsen på Inngolf "Race to Tarp" Money List, Karsten hentede selv godt 1 mill. for en sikker 3.-plads og han fører også pointlisten!
Turneringsledelsen oplevede ellers en del mistænkelige afbud i løbet af ugen - dårlige undskyldninger såsom arbejde, ondt i ryggen og afhentning af børn kan ikke længere accepteres - især ikke når det viser sig at samme spillere står over for en 3-dages tur til tyskland. Der vil snarrest blive fremsat forslag til matchledelsen om at anden kønslig omgang med andre "klubber" til fordel for deltagelse i officielle Inngolf turneringer vil medføre bøde til matchkassen. Dette gælder også for spil med konen på torsdage, som i klubben er halv helligdag!
I næste uge er vi tilbage på Skoven/Sletten, hvor der spilles HP Byron Nelson Championship og igen spilles der stableford.
Jakob

• God formiddagsrunde Skærtorsdag »
17/4-14: Torsdag den 17. april var 13 morgenfriske deltagere med i RBC Heritage. På trods af helligdagen var banen gabende tom og vi kunne starte ud med kort tids mellemrum.
Hurtigt efter start blæste det noget op, men solen skinnede stadig fra en næsten skyfri himmel. Den kraftige vind blæste de gode scores væk og kun en håndfuld spillere formåede at bryde 30 point. Vinder blev Karsten Valeur med 33 point og nærmest flaget (hvis man kan kalde det det?) kom Jan Hegner - hele 10,85 meter borte!
I næste uge spilles der Zürich Classic of New Orleans - igen på Skoven/Sletten og denne gang spiller vi fra de røde klodser!
Vi ses!
Jakob

• Årets første Major blev vundet af Jakob Kristensen »
10/4-14: Torsdag den 10. april blev der spillet US Masters på sløjfen Sletten/Ådalen. Igen var der lagt op til en spændende torsdag i hyggeligt samvær. Vejret tegede til at blive OK - vi fik dog en smule regn sidst på runden.
Desværre indløb der et par afbud i de sidste timer inden turneringen, så det endte med vi var 12 spillere i alt.
Resultatet af dagens runde blev at ikke mindre end 4 spillere scorede bedre end handicap - nu hvor vi ikke kan blive reguleret!
Vinder af den grønne jakke blev Jakob Kristensen med 39 point, samme score havde Karsten Valeur, men han måtte vige pladsen på grund af et dårligere handicap. Karsten var ellers ved at hole et monsterput på sidste hul, for at kile sig ind på førstepladsen, men bolden blev på hulkanten... Surt (for Karsten!).
Der blev spillet nærmest hullet på Ådalens hul 2 og her havde Per Nørsten heldet med sig, bolden var ellers på en faretruende rejse ind over vandhazarden, men Per er kendt for sit power-hook og bolden kom tilbage på green og lagde sig tilrette godt 8 meter fra hullet.
Jakob

• Superrunde og spisning den 4. april »
31/3-14: Torsdag den 3. april spiller vi med sommertid og derfor skulle det være muligt at komme rundt på alle 18 huller... Der er nærmest hullet på ALLE par-3 huller!
Efter runden er der spisning og restauranten byder på Skinkeschnitzel til 95 kr. Jeg forventer at alle er med ved spisningen, hvis ikke, så send mig en mail - også hvis du ønsker andet end Schnitzel!
HUSK at tilmelde sig SUPERrunden - det sker på mail til Morten på morten67@privat.dk
Og som altid ved spisning og Superrunde spiller vi i de grønne klubpoloer.
Jakob

• Også en feriehilsen fra Martin »
29/3-14. Også Martin synes at det var tid at hvile på laurbærene efter at have scoret US$ 580.000 i de to første turneringer. Turen er gået til Cancún i Mexico - og vi bringer her Martins udsigt fra hvilestolen på værelset i Mexico...
I Martins fravær gælder det for os andre at score så mange dollars som muligt - Martin melder fra sit fordrukne ferieparadis, at han vender frygteligt tilbage til grønsværen på Breinholtgård den 17. april, så bliver der kamp om pladserne igen...
Og tak til Martin for øllerne den 20. marts hvor restauranten var lukket - tak!
Jakob Kristensen


• Så er det tid for indbetaling af kontingent 2014 »
25/3-14: Så er det tid til at få betalt kontingent for 2014-sæsonen. Kontingentet for 2014 udgør kr. 1.000,00 og kan indbetales enten på én gang eller fordelt med halvdelen nu og resten pr. 1. august 2014. Første betaling, hvad enten det er hel, eller halv kontingent, skal være foretaget senest pr. 1. april 2014.
Når du indbetaler skal du i feltet "meddelelse til modtager" ANGIVE DIT NAVN. Du skal ikke tilføje hverken "inngolf" - "overførsel" "2014" "kontingent" eller andet - KUN DIT NAVN
Kontonummeret er 5951 1053775.

Til jer der også er firmasponsor, vil der blive udsendt en særskilt opkrævning med sponsorbevis. Årligt sponsorbidrag udgør kr. 1.000,00.
De af jer, der repræsenterer et firma, men ikke tidligere har sponsoreret Inngolf, bedes kontakte Robin for nærmere aftale, såfremt I ønsker at være sponsorer i klubben.
Hilsen
Heidi Birkelev Thybo
Klubbens kasserer

• Hole in one af Poul Dehn »
27/3-14. Ved Valero Texas Open den 27. marts scorede Poul Dehn Andersen for første gang i InnGolf's historie et hole-in-one, det skete på dagens sidste hul, Sletten hul 4. Godt nok fra vinter tee, men matchledelsen har anerkendt slaget som et Es. STORT tillykke til Poul med det flotte slag - og tak for den omgang du gav efter matchen...
Jakob Kristensen

• Afbud fra Jan Hegner »
15/3-14. Efter sejren i Valspar Championship mente Jan Hegner at det var tid til en tiltrængt pause fra "turneringsgolf" - derfor tilbringer han de næste to uger i Østen og på Mabul Islands i Borneo. Vi har modtaget følgende billeder fra Jans ferieparadis. Vi er slet ikke misundelige - vi nyder jo sommeren her i Danmark i selskab med gode golfvenner og håber alle du vender tilbage med ødelagt sving og jetlag!
Jakob Kristensen

• Så kom sæsonen 2014 i gang »
10/3-14. Efter to "warm-ups" kom hele 14 spillere til start i Valspar Championship den 13. marts. Desværre nåede sidste bold kun at spille 9 huller, så det blev dem der talte til resultatet. Bedst blev en heldig Jan Hegner, som scorede 18 point og nærmest flaget kom Børge Heiberg med 4,27 m.
Jakob Kristensen

• Referat fra Generalforsamling »
6/2-14. Så er årets generalforsamling overstået og du kan her finde både Captains Beretning 2013, reviderede vedtægter, samt referatet fra generalforsamlingen her: Generalforsamling 2014
Jakob Kristensen